Program SoumArt festu je na světě!

Program SoumArt festu je na světě!

Dramatické sobotní odpoledne slavnostně nastartují pořadatelští Soumaři svým špatným VTTIPem, následně něco ze své tvorby nám poté přečtou angažovaný soumar Filip Šimeček s lyrickým poetou Ondrou Hložkem. Ty vystřídá pozpátku nechodící Rak studentů Slezské univerzity seskupených v souboru Dramkrou, načež hrábne do strun své kytary folkpunkový písničkář Jakub Tichý z Frýdku (nebo možná z Místku). Ostravští kabaretisté ze Staré Arény nám po čase opět předvedou Zajíce v pytli a zlatým šroubem večera bude Bílé divadlo, tež z razovite Ostravy, zahrající nám svou hrabalovskou klasikou Hráz věčnosti (jejich úplně první hru, kterou bělodivadelníci poprvé předvedli v roce 1983).

O přestávkách se pokocháte obrazy mladých studentek grafiky a kresby z Ostravské univerzity Ivči Stránské a Kataríny Jamriškové a plakáty a fotografiemi z předchozích ročníků SF od soumara Jirky Hromady. Vínečko, občerstvení a afterparty je tradiční samozřejmostí!

Takže na posledním soumařím festu nuda určitě nehrozí, těšte se na barvité umění. Sraz 30. května ve dvě hodiny v Loutkovém divadle! (Vstupné je nastaveno rozumně 🙂

Final_program_A4 SoumART fest 5 plakát SF5_program

SoumART fest